Ministerul britanic al Apărării a fost nevoit să suspende site-ul Forţelor navale regale după ce un hacker român, cunoscut în mediul online ca TinKode, a anunţat pe blogul său că a pătruns în baza de date a site-ului.

Reprezentanţii Ministerului Apărării au confirmat că site-ul forţelor navale regale a fost suspendat din cauza atacului unui hacker, însă au negat că ar acesta ar fi avut acces la informaţii clasificate. „Putem confirma că a existat un atac împotriva site-ului. Nu au existat daune semnificative, dar, din precauţie, site-ul a fost suspendat”, a declarat un purtător de cuvânt, citat de Daily Mail.

TinKode a aflat parolele administratorilor după un atac cibernetic specific. Reprezentanţii care se ocupau cu securitatea site-ului spun că situaţia este una jenantă mai ales că este vorba chiar de una dintre cele mai importante armate marine din lume.

Incidentul vine la doar o lună de la anunţul făcut de guvernul britanic referitor la riscul unor atacuri cibernetice, în afară de cele teroriste şi dezastrele naturale. Mai mult, guvernul ar fi alocat suma de 500 de milioane de lire sterline, bani publici, pentru a combate tocmai aceste pericole cibernetice, mai susţin jurnaliştii din Regatul Unit.
 
TinKode şi-a mai asumat, pe pagina de Twitter, şi alte atacuri, cum ar fi site-ul Comandamentului de Operaţiuni Psihologice şi Afaceri Civile, dar şi cel al Brigăzii 470MI, ambele din cadrul armatei americane, la care se adaugă site-ul Reuters.com.

Site-ul Marinei Regale a fost "torpilat" vineri, iar după atac infomaţiile confidenţiale obţinute au fost făcute publice, cu un singur scop – să arate că există vulnerabilităţi în sistem.
SURSA: EVZ

Te-ar putea interesa și: