Călinoiu a fost președinte al Consiliului Județean Gorj în 2004-2016 și vicepreședinte național PSD în 2013-2015. După ce PSD l-a scos din cursa internă pentru un fotoliu de senator, Călinoiu a devenit ‘disident’ și a candidat independent la alegerile parlamentare din 2016.

PSD Gorj își va alege, duminică, noua conducere.

„Eu mi-am manifestat dorința să fiu în echipă, dar acum să vedem dacă liderii echipei mă vor. Dacă nu, nu. Eu nu cerșesc, sunt dispus să pun umărul în partid. Nu vreau să tulbur apele de niciun fel. Dacă se poate, vreau să contribui să le limpezesc”, a declarat joi, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, fostul lider CJ Gorj, Ion Călinoiu.

El le-a spus colegilor că vrea să ocupe o funcție de vicepreședinte PSD Gorj.

Călinoiu a adăugat că regretă că a candidat împotriva PSD în 2016 și spune că și lui i-a trecut supărarea, dar și partidul l-a iertat.

„Eu nu m-am considerat plecat din partid. Inițiativa mea de candidatură independentă a fost la solicitarea primarilor. După aceea am revenit în partid, mi-am plătit cotizația zi de zi, sunt un om disciplinat. Mi-am dat seama că nu trebuia să mă supăr și să-mi fi văzut de drum”, a precizat Călinoiu, citat de Știripesurse.ro.

Pentru funcția de președinte PSD Gorj va candida deputatul Mihai Weber, iar pentru funcția de președinte executiv – Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj.

Actualul lider al PSD Gorj, senatorul Florin Cârciumaru, se regăsește pe lista candidaților la un post de vicepreședinte.

Te-ar putea interesa și: