Ioan Mircea Paşcu, fost europarlamentar PSD, critică dur situaţia în care a ajuns astăzi Partidul Social Democrat, iar una dintre problemele grave subliniate de acesta este promovarea clientelismului la nivel naţional. Metoda şi finalitatea urmărită nu sunt specifice PSD-ului, subliniază Paşcu, care dă vina pe altoiul prost al PD, realizat prin instalarea lui Liviu Dragnea în fruntea partidului. Fostul europarlamentar cere revenirea de urgenţă la adevărata marcă a PSD: profesionalismul şi responsabilitatea.

“Gabriela Firea: “Eram în primul rând la CEx, în campania electorală, când ni s-a cerut votul pentru colaborarea cu câteva sindicate. Propunere votată în unanimitate. Nu s-a citit numele preşedinţilor acelor sindicate – unele de care nu am auzit în viaţa mea, nu s-a precizat că devin automat vicepreşedinţi ai PSD şi ca au drept de vot în BPN şi CEx, ca şi cum ar fi fost votaţi în Congres de către delegaţii din toata ţara”

Avem aici una din principalele cauze ale situației dramatice în care a fost adus PSD-ul: “unanimitățile îngenuncheate”, care au aghesmuit pe banda rulantă deciziile, adesea greșite, luate de conducere, pe criterii obscure! Poate începem de aici!

Nu este admisibil ca PSD-ul, recunoscut cândva drept un partid al profesioniștilor serioși, cu răspundere fata de guvernarea țării, sa schimbe în mai puțin de patru ani, trei premieri și 100 de miniștri, cu câteva excepții, oameni puţin cunoscuți în afara județelor care i-au propus la un moment dat!

Asta nu înseamnă răspundere faţă de actul de guvernare! Înseamnă promovarea clientelismului la nivel naţional!

Metoda în sine și finalitatea urmărită (trocul cu conducerile județene, pentru sprijinul acordat conducătorului) nu sunt marca PSD, ci PD, un “altoi” prost, făcut prin instalarea lui Dragnea in fruntea partidului!

Și pe vremea lui Adrian Năstase județele făceau propuneri pentru poziții in guvern, dar erau întotdeauna câte trei, ca sa ai de unde alege, iar decizia era luată la centru!

Ca sa recâștige sprijinul electoratului, PSD trebuie sa revină la marca sa: profesionalism și responsabilitate! Cu cât mai repede, cu atât mai bine!”, se arată în mesajul publicat de Ioan Mircea Paşcu pe pagina sa de Facebook.