Fostul director al producătorului de ciocolată Kandia Excelent, actuală Cadbury România, Sorin Alexandrescu, a fost numit director executiv la postul Antena 1, potrivit unor surse din televiziune citate de agenţia Mediafax.

Sorin Alexandrescu ocupă această funcţie, nou creată în Antena 1, începând din data de 22 octombrie. Postul Antena 1 este condus de Dan Matiescu, din funcţia de director general. El a fost, în perioada 2000 – 2008 directorul general al producătorului de ciocolată Kandia Excelent. Din această funcţie, Alexandrescu a supervizat procesul de integrare a Kandia Excelent în grupul Cadbury.

Grupul britanic a cumpărat în iunie 2007, prin fondul Vantas International, 93,2% din titlurile Kandia-Excelent, listată la Bursa de Valori Bucureşti, de la Axis Investments şi Meinl Bank, pentru aproape 100 de milioane de euro. Ulterior, grupul a achiziţionat participaţiile minoritare şi a delistat compania, în mai 2008.

Postul Antena 1 face parte din trustul media Intact, controlat de familia Voiculescu. Intact Media Group mai deţine televiziunile Antena 2, Antena 3, Antena International, Euforia TV şi Gsp TV, posturile de radio Radio ZU şi Romantic FM, publicaţiile Jurnalul Naţional, Gazeta Sporturilor, Săptămâna Financiară, Financiarul, Felicia, Top Gear, 4WD, Good Food, Good Homes şi Confidenţial.

SURSA: Mediafax