Eberhard Reichert, în vârstă de 78 de ani, acuzat că a încălcat legile anti-corupţie americane şi că a comis fraudă electronică, a mărturisit joi, în faţa unui tribunal federal, că a participat într-o schemă care a implicat mituirea unor oficiali ai guvernului argentinian cu 100 de milioane de dolari pentru ca Siemens să câştige un contract privind realizarea cărţilor de identitate în Argentina, conform News.ro.

O subsidiară Siemens a câştigat un contract în valoare de un miliard de dolari pentru a produce cărţile de identitate în 1998. Argentina a oprit programul în 2001.

John Cronan, procurorul general adjunct al diviziei de infracţionalităţi al Departamentului pentru Justiţie din SUA a afirmat într-un comunicat: „În acest caz, una dintre cele mai mari companii din lume s-a folosit de sume exorbitante pentru a mitui oficiali de la cele mai înalte niveluri ale guvernului argentinian pentru a primi un contract în valoare de un miliard de dolari. Condamnarea lui Eberhard Reichert demonstrează angajamentul Diviziei pentru Infracţionalitate de a trage la răspundere atât companiile cât şi persoanele corupte, oriunde ar locui şi oricât ar încerca să evite arestarea”.

În legătură cu aceleaşi acuzaţii, compania Seimens a pledat vinovată în 2008 şi a plătit o amendă penală de 800 de milioane de dolari.

Reichert a lucrat la Siemens Argentina între 1964 şi 2001, conform procurorilor şi începând cu 1990 a fost managerul tehnic pentru divizia proiectelor majore a Siemens Business Services, subsidiară deţinută în totalitate de Siemens.