Remus Cernea, fost deputat PSD de Constanța a luat o hotărâre care a uimit pe toată lumea. El vrea să meargă și să vândă, la rulotă, mâncare vegană. Cernea a primit bani pentru această afacere după ce a obținut o finanțare prin programul guvernamental Start-Up Nation, în valoare de 40.000 de euro.

El o va avea alături pe sora sa, Magda Cernea. Ideea sa este de a oferi street food 100% vegetal, în cadrul unor puncte de vânzare fixe ori mobile alimentate prin panouri fotovoltaice, potrivit startupcafe.ro.

Cernea spune că în esență, vor fi produse de street food cu care oamenii sunt foarte obișnuiți: clătite, salate, sandvișuri, gogoși, dar 100% vegetale.

Fostul pesedist a explicat că în proiectul său este reunit conceptul de business green (0 emisii – panouri solare) cu cel de de vegan (0 animale ucise).

“Noi le-am gândit inițial ca niște rulote. După ne-am schimbat ideea, dar deja proiectul a fost aprobat cu rulote. Așa că vom începe astfel, însă putem amplasa și niște căsuțe după o perioadă de timp dacă reușim să ne extindem”, a comentat Remus Cernea, potrivit sursei citate.