Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat extrem de dur în urma inițiativei PNL de a contesta la Curtea Constituțională legea care prevede interzicerea vânzării participaţiilor statului la societăţi şi companii naţionale.

Ciolacu a precizat că până și Germania a apelat la o astfel de măsură, pentru a-și proteja companiile de stat.

”PSD va lupta până la capăt”

”Germania a blocat vânzarea propriilor companii. Îşi protejează astfel societăţile în fața firmelor străine care, pe fondul declinului masiv la bursă, le-ar putea prelua extrem de ușor!

În România însă, Guvernul PNL atacă la Curtea Constituțională Legea PSD care interzice vânzarea companiilor de stat.

Pentru că PNL vrea să vândă România pe nimic! Un jaf sălbatic la adresa ultimelor perle ale economiei românești!”, a scris Marcel Ciolacu vineri pe Facebook.

Liderul PSD se angajează că partidul pe care îl conduce se va lupta ”până la capăt” pentru a opri vânzarea companiilor de stat.

”Pentru că PNL nu-și mai poate onora obligațiile făcute ”prietenilor”!

”O să ne batem cu ei”

Pentru că PNL vrea să-și păstreze politrucii în funcțiile bănoase din companiile de stat.

PSD nu va accepta niciodată ca bunurile cele mai de preț și mai profitabile ale statului român să fie vândute pe nimic.

O să ne batem cu ei până la capăt pentru ca CEC, Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni sau Transgaz să nu ajungă la sponsorii PNL!”, a precizat Ciolacu.

În context, trebui arătat că liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a caracterizat legea cu pricina ca fiind ”doar o manipulare naţionalistă pesedistă”.

”Dreptul Guvernului de a cumpăra participaţii la companiile statului este reglementat de 23 de ani. PSD încalcă în mod flagrant competenţa Guvernului de a reglementa în domeniul privatizărilor.

Devine îngrijorătoare obsesia majorităţii parlamentare de a deveni şi putere executivă – prima dată au preluat din atribuţiile preşedintelui României, acum au trecut la faza a doua, substituindu-se, prin legi, Guvernului”, se arată într-un comunicat publicat joi de Florin Roman.