Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, nu a negat o anchetă a DNA dar nu a vut să dea foarte multe detalii pe subiect.

„Nu stiu daca este legal sa va…din ce stiu, m-au informat avocatii si contabilii, s-au cerut aceste documente, din cate inteleg s-au cerut si la PNL. Mi se pare corect sa fie solicitate aceste documente, sunt bani publici, sa faca ancheta si sa vedem despre ce este vorba. Nu sunt indreptatit sa spun din ce perioada. Lasati-ma sa ma sfatuiesc cu…nu ascund nimic, lasati-ma sa imi intreb avocatii daca am voie sa va spun sau nu. O sa ma sfatuiesc cu avocatii. Am acest drept””, a spus Marcel Ciolacu.

Deși în presă au apărut informații potrivit cărora Viorica Dăncilă ar fi urmat să aibă mari probleme în urma anchetei DNA, Marcel Ciolacu a negat că ar fi spus acest lucru. Cu toate acestea, surse din partid au susținut că Marcel Ciolacu a afirmat la discuțiile informale cu colegii lui că Viorica Dăncilă ar putea să fie chemată la DNA pe tema finanțării campaniei prezidentiale.

În clipa în care a apărut această informație, Dăncilă a susținut că „ar fi cel puţin bizar” dacă Ciolacu ar cunoaşte pe cine vor chema procurorii DNA la audieri. Fostul lider PSD spune că, din câte știe, există doar o anchetă ce vizează perioada 2017-2019, înainte ca ea să devină preşedinte al partidului.