Direcţia Naţională Anticorupţie este foarte interesată de campania PSD pentru alegerile prezidenţiale de anul trecut, mai precis de achiziţiile din perioada campaniei. Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a confirmat faptul că DNA a cerut documente.

„Ştiu că sunt cerute, nu am detalii, le voi afla în curând. Nu a fost în agenda partidului chestia asta”, a precizat Romaşcanu.

Dăncilă crede că totul este un fake-news

În schimb, Viorica Dăncilă, fostul preşedinte al PSD şi candidatul partidului în respectiva campanie electorală, nu consideră că informaţia privind ancheta DNA este una adevărată.

Într-o declaraţie pentru Antena 3, Dăncilă a lansat săgeţi la adresa actualului lider al PSD, Marcel Ciolacu, despre care spune că „ar fi cel puţin bizar” dacă ar cunoaşte pe cine vor chema procurorii DNA la audieri. Fostul lider PSD spune că, din câte cunoaşte ea, există doar o anchetă ce vizează perioada 2017-2019, înainte ca ea să devină preşedinte al partidului.

„Sunt sigură că activitățile financiare s-au derulat corect”

„Nu cred acest lucru. Nu comentez declarații pe surse. Mai mult, nu cred că Marcel Ciolacu ar fi făcut astfel de declarații. Ar fi cel puțin bizar dacă domnul Ciolacu ar ști pe cine vor chema procurorii la DNA.

Eu, personal, nu știu să existe vreo anchetă privind derularea campaniei prezidențiale a PSD. Într-adevăr, din câte știu, există o anchetă care vizează perioada 2017-2019, înainte ca eu să devin președinte al partidului. Vă garantez că eu, în calitate de președinte de partid și de prim-ministru, am respectat întotdeauna legea.

De asemenea, vreau să menționez că de activitatea financiară, contracte care vizau campania electorală, s-a ocupat secretarul general și trezorierul partidului. Sunt sigură că activitățile financiare s-au derulat corect, din punct de vedere legal, în toată această perioadă”, a declarat Viorica Dăncilă, potrivit antena3.ro.