UTI a răscumpărat pachetul de acţiuni de 27% deţinut de fondul ForeVest Capital Partners în cadrul grupului dând în schimb clădirea de birouri UTI Business Center din centrul Bucureştiului, plus o parte de bani cash. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, însă potrivit estimărilor Capital depăşeşte 20 mil. euro. Grupul UTI trece printr-o perioadă dificilă financiar, după ce Tiberiu Urdăreanu a început să aibă probleme cu legea.

Rebotezată Lascăr 31 Business Center, clădirea de birouri cu o suprafaţă de 9.250 mp are printre chiriaşi Comisia Europeană, Parlamentul European, Banca Mondială şi Banca Europeană pentru Investiţii. Refinanţarea imobilului localizat în centrul Bucureştiului a fost realizată cu sprijinul companiei de consultanţă imobiliară JLL.

„Prin preluarea clădirii Lascăr 31 Business Center, sperăm să atingem un obiectiv important: să transformăm clădirea într-un hub al celor mai prestigioase instituții europene şi internaţionale.  Această tranzacţie este de asemenea în concordanţă cu noile linii de business pe care dorim să le dezvoltăm, imobiliare şi credite neperformante”, a declarat Doina Popescu, Managing Director ForeVest Capital Partners.

Fondul de investiţii s-a născut la finalul anului 2016 din grupul american PineBridge Investments. Bazele sale au fost puse de Pierre Mellinger, Artur Haze, John Leone şi Doina Popescu, toţi manageri ai PineBridge. 

Cu sediul central în Varşovia şi cu prezenţă în Bucureşti şi New York, ForeVest a investit mai mult de 1,2 miliarde de dolari în 22 de companii din regiune. Investiţiile ForeVest Capital Partners ţintesc companii de dimensiuni medii în Europa Centrală şi de Est. De asemenea, ForeVest administrează fonduri de private equity, precum şi portofolii de credite neperformante în pieţe emergente.

Familia Urdăreanu s-a plasat pe locul 71 în ultima ediţie a Top 300 cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 75-80 mil. euro. În urmă cu trei ani, Tiberiu Urdăreanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de primarul din Iaşi, Gheorghe Nechita, cu acuzaţia că a fost de acord să i se dea mită acestuia 10% din valoarea unui contract de management al traficului rutier.

În 2016, UTI Grup a înregistrat o cifră de afaceri de 92 mil. euro, faţă de 110 mil. euro, un an mai devreme, şi o pierdere de 8,8 mil. euro, potrivit datelor comunicate de companie Ministerului Finanţelor Publice.