La trei ani de când a preluat conducerea Deutsche Bank şi la numai două săptămâni după ce tocmai i se acordaseră puteri sporite, indianul Anshu Jain părăseşte conducerea celei mai mari bănci din Germania. Briton John Cryan, britanic în vârstă de 54 de ani va prelua şefia unei instituţii de credit a cărei reputaţii a fost greu încercate de problemele de încălcare a reglementărilor, ransmite Reuters. Manipulări ale indicilor de referinţă pentru dobânzi, vânzarea de produse derivate prin inducerea în eroare a clienţilor, evaziune fiscală şi facilitarea de spălări de bani sunt deoptrivă acuzaţii probate la adresa conducerii băncii care acum încearcă o reparare a prestigiului său.

Pe data de 21 mai a.c. vechea conducere a prezentat un plan de schimbare radicală a managementului în încercarea de refacere a credibilităţii executivului, însă acţionarii au vrut mai mult. Englezul Cryan, fost chief financial officer la banca elveţiană de investiţii UBS îl va înlocui pe Jain începând cu data de 30 iunie a.c. "Viitorul nostru va fi definit în funcţie de cât de bine vom îndeplini strategia care are la bază impresionarea clienţilor şi reducerea complexităţii băncii", a declarat noul şef al Deutsche Bank.

O notă a băncii americane de investiţii Jeffries aminteşte că la UBS strategia lui Cryan a fost aceea de a promite puţin pentru ca ulterior să aibă realizări peste aşteptări. Obiectivul său ar urma să fie acela de a schimba percepţia pieţei faţă de banca germană pentru ca aceasta să poată accesa în viitor capital de la investitori. "Încrederea pieţelor asupra îndeplinirii sarcinilor în mod clar va creşte", mai spun analiştii Jefferies.


Te-ar putea interesa și: