Pe măsură ce tot mai mulți oameni, printre care și celebrități, se îmbolnăvesc de noul coronavirus, apar și mărturii ale consecințelor teribile pe care le poate avea boala.

Departe de a fi ”doar o gripă” sau ”o banală pneumonie”, infecția cu COVID-19 poate pune la grea încercare organismul unui adult sănătos și în putere.

Astfel, jurnalistul CNN Chris Cuomo, identificat pozitiv la testul pentru infecția cu coronavirus, a povestit miercuri că a avut o febră atât de mare încât s-a confruntat cu grave halucinații.

Convulsii foarte puternice

Chris, în vârstă de 49 de ani,  este fratele mai tânăr al lui Andrew Cuomo, Guvernatorul New Yorkului, și s-a auto-izolat în pivnița casei sale pentru a nu-și infecta soția și copiii.

În afară de febră foarte mare, jurnalistul a povestit că a trebuit să suporte dureri intense în tot corpul și frisoane atât de puternice încât s-au transformat în adevărate convulsii, în urma cărora și-a ciobit un dinte.

”Nu am mai trăit niciodată așa ceva. Acum înțeleg de ce atât de mulți oameni din toată țara sunt speriați de această boală”, a declarat Chris Cuomo, conform cbsnews.ro.

”M-am simțit ca și cum cineva m-ar fi bătut ca pe o pinata”, în urma febrei foarte mari, a povestit Cuomo.

Simptomele s-au agravat în cursul nopții de marți, a povestit el, când din cauza febrei și a halucinațiilor a avut o viziune cu tatăl său decedat în 2015, Mario Cuomo, fost guvernator al New York-ului.

”A fost înspăimântător”

”A fost înspăimântător ce am trăit azi-noapte și s-ar putea repeta și la noapte. Tata vorbea cu mine, dar nu doar el, am văzut colegi de liceu, alături de oameni pe care nu i-am cunoscut în viața mea”, a mai povestit jurnalistul.

În cursul zile de joi, Chris Cuomo a participat, printr-un apel video, la conferința de presă a fratelui său, precizând că, deși încă se luptă cu febra, a început să se simtă mai bine. El i-a povestit și fratelui halucinația avută cu două zile înainte și faptul că ”a stat de vorbă” cu tatăl lor decedat.

Mai mult decât atât, Guvernatorul New York-ului apărea și el în visul jurnalistului: ”L-am văzut pe tata. Apăreai și tu în visul meu. Aveai pe tine un foarte interesant costum de balet și dansai. Pe urmă, ai fluturat o baghetă și ai spus: ‘Aș vrea să pot flutura bagheta și să fac să treacă totul’, după care te-ai învârtit și ai dansat mai departe”, i-a povestit visul fratelui său, în mod public, Chris Cuomo, în unul din cele mai memorabile, cel puțin până acum, episoade legate de epidemia de coronavirus din Statele Unite.