Vremea 12 octombrie. Un ciclon lovește România! Valorile termice vor fi deosebit de scăzute

În centru, în sud şi în sud-est plouă pe arii extinse, iar la munte se anunţă ninsori şi lapoviţă, informează ANM. De asemenea, vremea se va răci și mai mult în ziua de marți, 12 octombrie.

La altitudini mai mici o să cadă lapoviţă, în zonele înalte va ninge, iar vântul se menţine activ pe creste. În toată țara, valorile termice, în special din timpul zilei, vor caracteriza o vreme deosebit de rece în majoritatea zonelor ţării.

Înnorările vor fi persistente mai ales în sudul, centrul şi estul ţării unde va ploua pe arii relativ extinse. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros şi va ploua local, în special pe timp de zi.

Va ninge pe creste iar la altitudini mai joase vor fi precipitaţii mixte

La munte, va ninge pe creste, iar la altitudini mai joase vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în est şi în sud-est şi doar izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 18 grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade.

În Capitală, valorile termice, în special cele diurne, vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de rece. Temperatura maximă se va situa între 13 și 14 grade, iar cea minimă între 8 și 9 grade. Înnorările vor fi persistente şi temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderatm în ținuturile sudice.

În ziua de miercuri, 13 octombrie, vremea va fi tot rece. Totodată, ANM anunţă că vremea va fi în continuare deosebit de rece în toată România. Cerul va fi noros în centrul, estul şi sud-estul ţării unde local va ploua. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare şi va ploua pe arii restrânse, mai ales ziua.

Valorile termice pe regiuni

Atmosfera va fi încărcată în Dobrogea și Bărăgan. Astfel, va ploua destul de mult, iar în zona Dobrogei se vor strânge peste 25-35 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile maxime vor fi de 15-16 grade.

De asemenea, în Moldova sudică și în nordul Munteniei vremea se menține rece. Cerul rămâne acoperit pe tot parcursul zilei, iar ploile vor fi mai consistente în zonele de câmpie.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina cerul va fi mai mult noros și doar prin zona Iașiului se va arăta puțin soarele. Temperatura maximă va fi de 13 grade Celsius, în timp ce în Bucovina va fi de 8 grade. Va ploua și în aceste regiuni iar meteorologii anunță ninsori în zona înaltă de munte.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș vor fi scurte momente însorite, însă apar și câteva reprize de ploaie. Temperaturile scad cu 4-5 grade, față de luni. Așadar, marți vor fi între 10 grade la Cluj-Napoca și Bistrița, până la 14 grade pe la Satu-Mare.

Vremea va fi schimbătoare în zonele vestice. Astfel, va ploua chiar dacă vor fi și perioade cu soare. Totuși, atmosfera se menține rece, iar după prânz maximele vor fi de 14 grade în zona Crișanei.

Totodată, în Transilvania va fi o zi friguroasă. Se răcește considerabil față de ziua precedentă, iar la orele amiezii nu vor fi mai mult de 10-11 grade. Situația este similară în Oltenia. Temperaturile rămân la valori asemănătoare cu cele de luni și se opresc la 13-14 grade.

Temperaturile rămân sub normalul perioadei și nu vor înregistra valori mai mari de 13 grade în ținuturile sudice.