Alberto Bellucci a fost eliberat din izolare după ce s-a vindecat de infamul coronavirus în orașul italian Rimini, potrivit cotidianului italian La Stampa.

Acesta este un supraviețuitor al celui de-al Doilea Război Mondial și al Gripei Spaniole. Fusese preluat săptămâna trecută într-un spital din nord-estul Italiei după ce testul său pentru Covid-19 a ieșit pozitiv.

„Mi-aţi spus să mă întorc acasă, aşa că am făcut-o”, a spus supraviețuitorul apropiaților din familia sa la întoarcerea acasă.

„Eram siguri că va reuşi, mereu a fost o fire ambiţioasă. În Al Doilea Război Mondial, a scăpat de mai multe ori după ce s-a aflat în pericol. Ca să îl încurajăm, i-am spus că naziştii erau mai puternici decât virusul de acum”, a mai declarat nepoata sa.

Speranță pentru viitor

Conform viceprimarului orașului Rimini, Gloria Lisi, pe măsură ce pacientul începea să se recupereze, aceasta a devenit „povestea despre care vorbea toată lumea” în spital.

„Familia sa l-a adus acasă ieri seară. Asta ne învață că și la 101 ani viitorul nu este stabilit. Toți au văzut speranță pentru viitorul tuturor în vindecarea unei persoane de peste 100 de ani”, a spus Lisi într-un interviu televizat.

„În fiecare zi vedem poveștile triste din aceste săptămâni care iar și iar ne vorbesc de un virus ce se dezlănțuie și este îndeosebi agresiv la adresa persoanelor în vârstă. Dar el a supraviețuit.”

Este a doua epidemie prin care trece

Alberto Bellucci s-a născut în 1919, în plină Gripă Spaniolă, estimată de Centrul pentru Controlul Bolilor a fi infectat 500 de milioane de oameni, ceea ce era o treime din populația lumii la vremea aceea.

Conform institutului John Hopkins din SUA, Italia are peste 80.000 de îmbolnăviri și peste 8.200 de morți de coronavirus. În acest context pandemic, orașul Rimini a înregistrat 1.189 de cazuri de coronavirus până acum.