Un bătrân în vârstă de 101 ani, supraviețuitor al celui de-al Doilea Război Mondial și al Gripei Spaniole, tocmai a învins COVID-19.

Un bătrân de 101 ani, identificat drept „Dl. P” a fost eliberat din izolare după ce s-a vindecat de COVID-19 în orașul italian Rimini, informează Jewish Journal.

Dl. P, un supraviețuitor al celui de-al Doilea Război Mondial și al Gripei Spaniole a fost preluat săptămâna trecută într-un spital din nord-estul Italiei după ce testul său pentru Coronavirus a ieșit pozitiv.

Povestea care inspiră

Potrivit Gloriei Lisi, viceprimar al Rimini, pe măsură ce pacientul începea să se recupereze, aceasta a devenit „povestea despre care vorbea toată lumea” în spital.

„Toți au văzut speranță pentru viitorul tuturor în vindecarea unei persoane de peste 100 de ani”, a spus Lisi într-un interviu televizat.

„În fiecare zi vedem poveștile triste din aceste săptămâni care iar și iar ne vorbesc de un virus ce se dezlănțuie și este îndeosebi agresiv la adresa persoanelor în vârstă. Dar el a supraviețuit. Dl. P a supraviețuit.”

Potrivit unui articol din Forbes, aceasta este a doua pandemie căreia bărbatul i-a supraviețuit. Dl. P s-a născut în 1919, în plină Gripă Spaniolă, estimată de Centrul pentru Controlul Bolilor a fi infectat 500 de milioane de oameni, adică o treime din populația lumii la vremea aceea.