Un „prieten anonim” a donat 100 de milioane de dolari unui mic orasel din SUA, orasel de numai 102.000 locuitori. Cu toate acestea, oraselul Erie are nu mai putin de 46 de organizatii de binefacere, care vor imparti frateste banii pe care ii vor folosi pentru binele comunitatii.

Primarul orasului, Mike Batchelor, i-a invitat pe cei 46 de presedinti de organizatii caritabile pentru a le da vestea cea buna, iar intrevederea s-a transformat intr-un episod lacrimogen, in care toti s-au batut pe servetelele de hartie asezate cu generozitate pe biroul Primariei.

Primarul nu a vrut sa divulge identitatea donatorului, varsta, ocupatia, daca este vorba despre un testament sau un personaj inca in viata sau care este legatura cu oraselul Erie, unul dintre cele mai sarace din SUA.

 

Anterior, recordul de donatii in acest oras fusese de 25.000 de dolari. In Erie rata saraciei este de 19% (dublul mediei nationale in SUA) , veniturile anuale pentru o gospodarie medie sunt de 31.196 de dolari (media nationala – 48.451 de dolari) si exista 400 de oameni ai strazii.

 

Sursa: CNN