Klaus Iohannis a fost umilit crunt în urma incendiului de la Institutul “Matei Balş” din Capitală. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Marcel Ciolacu a criticat aspru reacția șefului statului, dar și reacția guvernanților.

Totodată, acesta a cerut demisia ministrului Sănătății, care este obligatorie având în vedere cele întâmplate. În același timp, el îi acuză pe liderii coaliției de guvernare că fac declarații de parcă nu ei ar fi la putere. „Păi câți români mai trebuie să moară până veți învăța, iresponsabililor?”, spune Ciolacu.

El considere că guvernarea actuală este una ”criminală” și nu face altceva decât să se ”spele iar pe mâini de moartea unor pacienți”.

Iohannis, umilit crunt de Ciolacu

În ceea ce îl privește pe președintele Iohannis, Ciolacu susține că acesta ”a trecut glonț cu lumuzina” pe lângă rudele victimelor incendiului, însă nu a făcut niciun gest și doar a vorbit despre reforma din domeniul Sănătății.

„O guvernare criminală se spală iar pe mâni de moartea unor pacienți! Demisia ministrului Sănătății este un infim, dar obligatoriu gest de asumare a răspunderii pentru această tragedie! În loc de asta, liderii puterii își bat joc de țară!

Iohannis a trecut glonț cu limuzina pe lângă rudele victimelor de la Matei Balș! Niciun gest! Iar în loc să ceară demiterea pe loc a ministrului Sănătății, ne-a recitat iar bla-bla-ul cu problemele “structurale” și reforma…

Cîțu are cinismul de a se urca pe cadavrele acestei tragedii pentru a anunța iar tăieri de salarii și sporuri în Sănătate și sistemul public! El, care a declarat anul trecut că Sănătatea nu e prioritate și i-a tăiat bugetul, îi ceartă acum pe șefii de spitale că nu fac investiții în infrastructură!!!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

”Nu au învățat nimic”

Totodată, Ciolacu a lansat acuzații dure și la adresa altor miniștri care nu au învățat ”nimic” de la tragediile din trecut și nu fac altceva decât să ”îi umilească pe români”.

„Barna, Vlad Voiculescu, Anca Dragu și toată lista de moraliști din USR-PLUS dau declarații de o resemnare mioritică, de parcă nu ei ar fi la putere și ar gestiona chiar Sănătatea! “Pare că nu reușim să învățăm de la o tragedie la alta”, zice Barna! Păi câți români mai trebuie să moară până veți învăța, iresponsabililor?

Știu doar să îi umilească pe români! Să îi mintă că, de fapt, le merge bine! Să îi înghețe, la propriu și la figurat, ținându-i în frig în case și tăindu-le veniturile! Să îi ardă în spitalele supraaglomerate! Nici măcar moartea unor semeni nu-i mai impresionează pe conducătorii țării!!!”, a mai scris Marcel Ciolacu. 

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea