George Simion a transmis, luni, că i-a adus lui Klaus Iohannis o listă să semneze pentru propria sa demitere, însă președintele nu l-ar fi băgat în seamă. Copreședintele AUR a anunțat, după consultările de la Cotroceni, că i-a dus șefului de stat lista de semnături, însă acesta nu a avut nicio reacție, iar totul ar fi fost făcut fără prea multe discuții. Președintele ar fi fost de fapt „monosilabic, ca de obicei”. Mai mult, Simion ar fi ajuns să vorbească în versurile lui Octavian Goga.

Iohannis s-a trezit cu lista de semnături pentru demiterea sa pe masă

Simion spune că a făcut un apel la adresa șefului de stat să semneze documentul care ar putea duce la organizarea unui document pentru demiterea sa. Mai mult, foaia ar fi fost deja completată cu adresa uneia dintre cele șase case pe care le are, iar tot ce mai avea de făcut era să semneze foaia respectivă.

„Noi i-am dus un document și facem un apel – dacă Klaus Iohannis n-o să semneze respectivul document – sperăm ca poporul român de pretutindeni să-l semneze. I-am dus domnului Klaus Iohannis o foaie de semnături, i-am completat, ca să nu se chinuie dumnealui prea rău, i-am completat noi înainte datele, și cu strada, una din cele șase case, și cu șatele personale, și mai lipsește semnătura. I-am înmânat documentul unui consilier pentru că, pur și simplu, au fost doar de formă aceste consultări de la Cotroceni.

Domnul Klaus Iohannis, într-o sfidare totală față de români, a fost monosilabic, ca de obicei. E o poezie a lui Octavian Goga, Curtea de Argeș, și unul dintre versuri spune că președintele nostru, sau suveranul de atunci, cu privirea-i rece, mut sta suveranul. Așa a fost Klaus Iohannis, dar românii n-o să steamuți și tocmai de aceea îl așteptăm, sperăm să-i vină mintea la cap să semneze și domnul Klaus Werner Iohannis (…) pe formularele de demitere a lui Klaus Iohannis”, a anunțat George Simion luni, după consultările de la Cotroceni.

Se pare că poezia citată de Simion și scrisă de Octavian Goga se numește În mormânt la Argeș, iar citatul pe care voia să îl spună de fapt este „Cu mândria-i rece mut sta suveranul”.

Nicoale Ciucă, propus pentru funcția de premier al României de Iohannis

PNL-PSD și UDMR au mers luni împreună la consultările de la Palatul Cotroceni, la ora 12:00. După lungi negocieri, cele trei formațiuni politice au ajuns la o propunere comună. Următorul pas este ca președintele Klaus Iohannis să desemneze noul prim-ministru, la o lună și jumătate de când cabinetul condus de Florin Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură.

Luni dimineața a avut loc ședința Consiliului Politic Național al Partidului Social Democrat. În cadrul ședinței, social democrații l-au votat în unanimitate pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier al României. În timpul ședinței, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avut un mesaj important pentru colegii săi.