După ce anul acesta majoritatea producătorilor de electronice s-au îngrămădit la CES cu copii ale tabletei iPad, anul viitor ei vor continua să copieze Apple, însă de data aceasta sursa de inspiraţie va fi laptopul MacBook Air, este convins Shawn DuBravac. Acesta crede că 50 de modele de ultrabookuri vor lansate la CES 2012, majoritatea aparţinând unor producători mici. Acer, Asus, HP şi Lenovo au lansat sau anunţat deja propriile modele de ultrabookuri.

Anuntaţe de Intel la Computex 2011, cel mai mare târg de IT din Asia, sistemele Ultrabook combină performanţele şi capabilităţile laptopurilor actuale cu caracteristicile tablet PC-urilor.

Sistemele Ultrabook vor oferi experienţe mai sigure în dispozitive subţiri, uşoare şi elegante la preţuri medii. Intel Capital a anunţat înfiinţarea Fondului Ultrabook în valoare de 300 de milioane de dolari pentru a ajuta la dezvoltarea acestei noi categorii de dispozitive.  Scopul acestui fond, din care se vor face investiţii în urmatorii 3-4 ani, este de a crea un ciclu de inovaţie şi capabilităţi pentru aceasta nouă categorie de dispozitive aflată în plină expansiune.