Ferrari Four, primul model cu tracțiune integrală al mărcii italiene, a fost lansat oficial în ţara noastră în luna septembrie a acestui an. României i-au fost alocate patru modele anul acesta, însă neoficial sunt introduse în ţară şi alte automobile.

Unul dintre acestea este comercializat de Dom Automobile SRL, cu sediul în Voluntari, Ilfov. Aceasta este o companie specializată în importul de autoturisme din Europa şi America de Nord. "În cei 7 ani de când a fost inaugurat primul showroom din Bucureşti, ne-am îmbunătăţit continuu serviciile de furnizare şi livrare a autoturismelor, de consultanţă în asigurări şi transport", se arată în descrierea de pe site-ul companiei.  Dom Automobile SRL vinde un Ferrari FF pe autovit.ro cu 254.000 de euro, fară TVA. Cu TVA, preţul maşinii ajunge la 314.960 de euro.

Un alt Ferrari FF este vândut, tot pe Autovit.ro, de Forum Cars & Finance Top din Curtea de Argeş, cu 395.560 euro. Maşina costă cu 120.000 de euro mai mult faţă de preţul cu care este comercializat automobilul de către importatorul oficial Forza Rossa. Preţul oficial al unui automobil Ferrari Four (FF) este de 273.000 de euro. 

Aducerea de maşini Ferrari în ţara noastră se poate dovedi o afacere profitabilă având în vedere că italienii nu alocă decât un număr limitat României. În plus, Forza Rossa nu vinde oricui un Ferrari. Forza Rosa a refuzat potenţiali clienţi din cauza modului ostentativ în care îşi afişau banii şi deoarece aceştia doreau un Ferrari doar pentru a fi remarcaţi.

Ce spun cei de la Forza Rossa

“În ceea ce priveşte cele două anunţuri de pe autovit.ro ale unor dealeri neautorizaţi, nu ne putem pronunţa şi nici nu putem controla anunţurile lor. Ferrari recomandă clienţilor să cumpere maşinile doar de la reprezentanţele oficiale pentru a se bucura de toate facilităţile determinante pe programele pre-owned Ferrari evitând astfel situaţiile în care maşinile au ieşit din garanţie, nu sunt verificate sau au probleme tehnice neraportate,” a declarat pentru Capital Lucian Şonea, director de marketing şi comunicare Forza Rossa.

Ferrari FF este cel mai puternic automobil din segment având un propulsor V12 care dezvoltă nu mai puțin de 660 CP. Cei patru pasageri care pot urca la bord au la dispoziție o mulțime de sisteme de comandă și control precum și un confort mai greu de găsit la mașinile sport.

Caracteristici tehnice FF
 
Motor:  V12 GDI
Putere: 660 CP
Viteză maximă: 335 km/h
Accelerație 0-100km/h: 3,7 sec.
Consum mediu: 15,4 l/100km
Emisii CO2: 360g/km
Capacitate portbagaj: 450 l

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/NO4eZ7SrIfY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>