În jur de 320.000 de vizitatori sunt aşteptaţi în capitala Marii Britanii în iulie, mulţi concurând cu invitaţi ai ţării organizatoare şi ai Comitetului Olimpic Internaţional pentru doar 140.000 de camere de hotel, potrivit oficiului guvernamental turistic VisitBritain. Operatorii au ajuns să vândă locuri de cazare la tarife duble faţă de cele obişnuite, în prezent fiind imposibil de găsit camere la preţuri rezonabile. "Pur şi simplu nu există suficiente camere pentru toate categoriile de preţ. De aceea, mulţi londonezi văd asta ca o oportunitate de a oferi cazare cu parfum local pentru bani puţini", a declarat, pentru Bloomberg, Konstanze Auernheimer, director de marketing la compania de cercetare STR Global.

Londonezii oferă cazare pe site-uri precum Londonrentmyhouse.com sau Gumtree.com. Natasha Corne este una dintre persoanele care oferă suporterilor olimpici o bucată din curtea sa din sud-estul Londrei, pentru 24 de dolari pe noapte. Preţul include şi un mic dejun englezesc complet.  În vârstă de 36 de ani, Corne lucrează în sistemul public de sănătate şi a cumpărat deja un cort în care pot încăpea opt oaspeţi. În curtea de 163 de metri pătraţi, intenţionează să amenajeze şi un loc pentru grătar. Se aşteaptă să aibă succes, casa sa aflându-se la doar 4,8 km de locul dedicat evenimentelor ecvestre din Greenwich.

Corne este doar una din sutele de persoane care au dat anunţuri cu oferte pentru cazare alternativă pe perioada Jocurilor Olimpice pe site-ul Campinmygarden.com. Londonezii îşi pun la bătaie curţile pentru camparea corturilor, dar şi camere de închiriat atunci când dispun de locuinţe mai mari. O casă cu şase dormitoare în Hammersmith, la doar o milă de centrul sportiv Earls Cour unde se va desfăşura competiţia de volei, este listată pentru 2.500 de lire pe săptămână, iar o locuinţă de 10 camere în Hackney Wick, la nord de Parcul Olimpic, costă 7,500 lire pe săptămână.

O cameră obişnuită de hotel costă pe perioada Olimpiadei 210 lire pe noapte, faţă de 103 lire în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Închiriind o cameră mobilată, proprietarii de case îşi pot rotunji veniturile cu circa 4.000 de lire, fără plata taxelor, spune Claire Evans, director la PricewaterhouseCoopers, citată de Bloomberg. Un anunţ de închiriere pe site-ul Londonrentmyhouse îi costă 20 de lire, în timp ce pe site-ul Campinmygarden este gratis. Londunezii care îşi vor pune curţile la dispoziţie pentru campinguri de corturi pot câştiga sume mai mici. Susan Goode, care îşi închiriază curtea aflată la 10 mile este de Parcul Olimpic, în Essex, pentru 8 lire de persoană pe noapte, speră să obţină câteva sute de lire cu care să îşi repare acoperişul garajului.