Cele două victime sunt doi oameni de afaceri din Cluj, respectiv Constanța. Pilotul avionului de mici dimensiuni prăbuşit miercuri după-amiază în zona barajului Siriu este un cunoscut om de afaceri din Cluj. Mihai Covaciu este un dezvoltator imobiliar care a investit masiv în construcţia de apartamente în Braşov, Râşnov şi Cluj.

În 2015, SC Covaciu Construct SRL a avut o cifră de afaceri de peste 7.000.000 lei şi un profit de aproximativ 1.500.000 lei. Omul de afaceri era pasionat de zbor și avea brevet de mai bine de cinci ani.  Mihai Covaciu şi-a cumpărat propriul avion, pe firmă, un Pegna 2008,  pentru mai multă mobilitate.

Cea de-a doua victimă este Liviu Bucăţică, un afacerist din Constanţa, căruia Covaciu i-a vândut o casă în Râșnov. Liviu Emil Bucăţică, de 50 de ani, era fratele Corinei Martin, preşedintele Asociaţiilor de Promovare Turistică din România şi proprietara agenţiei de turism Mistral Tours. Liviu Bucăţică locuia în prezent în Râşnov, judeţul Braşov. Corina Martin a fost şi preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării timp de mai mulţi ani.

Avionul care s-a prăbuşit este un model Technam T 2008, avion relativ nou, produs în Italia. Este un avion cu dublă comandă, cu lungime de 7 metri, iar anvergura este de 9 metri.