După ce informaţiile privind o decizie a autorităţilor în cazul slujbei de Înviere au început să apară în spaţiul public, a venit şi prima reacţia oficială din partea Patriarhiei.

Astfel, Patriarhia a transmis joi, după discuţiile ce s-au desfăşurat la Guvern, că deschiderea tuturor oficialităţilor pentru buna, ordonata şi în acelaşi timp fireasca desfăşurare a Slujbei de Înviere, ca şi a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfăşura normal.

Informaţiile concrete legatea de noaptea de Înviere vor fi comunicate ulterior

Elementele concrete referitoare la organizarea şi desfăşurarea Slujbei de Înviere din acest an vor fi comunicate atât de Patriarhia Română, cât şi de autorităţi, după ce vor fi stabilite de comun acord la nivel de detaliu.

„Deschiderea tuturor oficialităţilor pentru buna, ordonata şi în acelaşi timp fireasca desfăşurare a Slujbei de Înviere, ca şi a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfăşura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măştii, distanţarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcaşul de cult de care aparţinem etc).

Elementele concrete referitoare la organizarea şi desfăşurarea Slujbei de Înviere din acest an vor fi comunicate atât de Patriarhia Română, cât şi de autorităţile de stat după ce vor fi stabilite de comun acord la nivel de detaliu”, se arată în comunicatul Patriarhiei, potrivit news.ro.

O întâlnire bazată pe „un dialog deschis, onest, animat de cele mai bune intenţii comune”

Întâlnirea organizată de Secretariatul de Stat pentru Culte la sediul Guvernului pe tema condiţiilor în care se vor desfăşura anul acesta sărbătorile pascale a fost una bazată pe „un dialog deschis, onest, animat de cele mai bune intenţii comune în identificarea soluţiilor optime pentru respectarea libertăţii religioase şi, simultan, a respectării măsurilor sanitare în vigoare”.

Au existat propuneri adecvate situaţiei epidemiologice delicate prin care trecem din partea tuturor cultelor religioase, propuneri care au vizat şi respectarea deplină a libertăţii religioase prin posibilitatea participării fizice a credincioşilor la momentele importante ale sărbătorilor, respectiv la Slujba de Înviere, mai transmite Patriarhia Română.

Sursa foto: Dreamstime