Dozele vor fi livrate până în 2023 și vor fi adaptate la noile variante de coronavirus, dar şi la vaccinarea copiilor şi adolescenţilor. Președintele Comisiei Europene a precizat că vor urma și alte contracte.

Ursula von der Leyen a declarat că UE este dispusă să discute despre renunţarea la drepturile de proprietate intelectuală pentru vaccinurile destinate Covid-19.

Și Joe Biden şi-a exprimat miercuri sprijinul pentru o renunţare la drepturile de proprietate intelectuală pentru vaccinurile COVID-19.

”Trebuie să răspundem urgent la Covid-19, deoarece lumea urmăreşte ce se întâmplă, iar oamenii mor.”, a spus irectorul general al OMC, Ngozi Okonjo-Iweala.

Mai mult, șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a apelat la majuscule, într-un tweet, numind schimbarea de poziţie a lui Biden ca fiind  un ”MOMENT MONUMENTAL ÎN LUPTA CONTRA # COVID19” şi afirmând că reflectă ”înţelepciunea şi conducerea morală a Statelor Unite”.

Apar noi variante de vaccin

Vineri, OMS a autorizat vaccinul anti-Covid chinezesc Sinopharm. Acesta vaccin va fi administrat în două doze și se va administra doar persoanelor de peste 18 ani.

Se discută și despre omologarea unui al doilea vaccin chinezesc, Sinovac, sunt în curs. Mai mult, un al doilea vaccin Sinopharm fabricat la Wuhan – epicentrul pandemiei – a cerut să fie omologat de OMS.

Pfizer şi BioNTech cer FDA o autorizare completă în SUA

”Este o etapă importantă în vederea atingerii imunităţii colective şi opririi covid-19 în viitor”, a declarat directorul general al BioNTech, Ugur Sahin.

Companiile au deja o autorizare temporară, condiţionată, a vaccinului, menită să răspundă situaţiei de urgenţă a pandemiei covid-19.

”Scopul cererii este obţinerea unei unde verzi complete a FDA în lunile următoare.”, a subliniat vineri Albert Bourla.