"Este foarte probabil ca miercuri Comisia Europeană să anunţe că interzice fuziunea cu LSE", a declarat, sub protecţia anonimatului, o sursă din interiorul Deutsche Boerse. 

"O interdicţie din partea Comisiei nu ar fi o surpriză, având în vedere numeroasele probleme pe care le-a identificat la debutul anchetei aprofundate", a apreciat, la rândul său, Jacques Lafitte, directorul firmei de consultanţă Avisa şi consilier al bursei americane Nasdaq, care se opune acestei fuziuni. 

"Toate planetele sunt aliniate pentru o interdicţie. Brexitul a redus interesul pentru o fuziune", susţine şi Benoît Le Bret, avocat la cabinetul internaţional de avocatură Gide. 

Potrivit agendei de lucru a Executivului comunitar, comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager, urmează să susţină miercuri o conferinţă de presă cu privire la o fuziune. Un purtător de cuvânt al Comisiei a refuzat să dezvăluie numele companiilor vizate, dar data limită până la care Bruxelles-ul trebuie să ia o decizie în dosarul fuziunii dintre Deutsche Boerse şi LSE este luni, 3 aprilie, iar la sfârşitul acestei săptămâni Margrethe Vestager va pleca în SUA. 

Fuziunea dintre Deutsche Boerse şi London Stock Exchange Group, o tranzacţie de 29 de miliarde de dolari, ar fi dat naştere celui mai mare operator bursier din lume în funcţie de cifra de afaceri. Dacă miercuri CE va interzice această alianţă, va fi al treilea proiect eşuat de fuziune dintre Deutsche Boerse şi London Stock Exchange Group, după alte două tentative eşuate în 2000 şi 2005. 

AGERPRES