Ministrul interimar al Turismului, Elena Udrea, a declarat, miercuri, că „bunele intenţii” ale autorităţilor privind tichetele de vacanţă „au rămas doar speranţe pentru 2010”, din cauza crizei economice.

„Legea tichetelor de vacanţă (…) a fost mai greu de aplicat în acest an, din cauza crizei, şi toate bunele noastre intenţii au rămas doar speranţe pentru 2010”, a afirmat Udrea la un seminar pe tema turismului. Ea a spus că în acest an doar mediul privat şi o mică parte a instituţiilor statului au folosit tichete. „Credem că lucrurile se vor reglementa în 2010 şi toţi cei care trebuie să beneficieze de tichete să le poată obţine”, a mai spus Udrea.

Vacanţele pe tichete sunt plătite de către angajatori şi oferite salariaţilor, potrivit unei reglementări promovate de Ministerul Tursimului.

Udrea este mai optimistă în ceea ce priveşte evoluţia tusimului în general, la anul. Reluarea creşterii economice, în trimestrul al doilea din 2010, va avea un efect favorabil imediat asupra turismului, a spus ministrul. Autorităţile se aşteaptă ca economia să revină pe creştere în al doilea trimestru din 2010, după o scădere economică de aproape 8% în acest an.

SURSA:Mediafax