UDMR pregătește un proiect important! Va fi depus în Parlament

Concret, Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) a susținut o conferință e presă la Oradea în cadrul căreia a anunțat că susține inițiativa guvernului de la Budapesta de a organiza un referendum pe tema controversatei legi împotriva comunității LGBTQ.

Președintele partidului, István Csomortányi, a declarat că la începutul noii sesiuni a Parlamentului României va iniția un proiect legislativ care va purta numele ”pentru protecția copiilor”. Acesta este similar cu cel din Ungaria, informează Kronika Online.

„Este important ca cetățenii maghiari de peste graniță să își exprime cât mai multe opinii cu privire la problemele referendumului inițiat de guvernul maghiar, exprimând astfel unitatea națiunii maghiare.

Este destul de clar ce trebuie făcut, iar după consultarea cu János Mezei, președintele Partidului Civic Maghiar (partid care face parte din Alianța maghiarilor din Transilvania), este clar că atât PPMT, cât și Partidul Civic Maghiar (PCM) susțin valorile tradiționale și îi încurajează pe toți cetățenii maghiari să participe la referendum și să susțină protecția familiilor și copiilor”, a declarat István Csomortányi, care mai este și co-președintele Alianței Maghiare din Transilvania.

Voința oamenilor trebuie demonstrată

István Csomortányi a continuat prin a spune că este important ca Ungaria să demonstreze direct voința oamenilor în legătură cu această lege, subliniind că acest subiect a provocat ”isteria unor cercuri occidentale”. El mai spune că legea ”varsă apă limpede în pahar în legătură cu propaganda LGBTQ din șocli și mass-media adresată copiilor”.

„Ar fi utilă implementarea unei legislații similare care protejează copiii de propaganda sexuală în întreaga Europă Centrală și de Est, nu numai în țări precum Ungaria și Polonia” a declarat politicianul orădean în conferința de presă.

Potrivit președintelui Partidului Popular Maghiar din Transilvania, parlamentarii români trebuie ”să ia atitudine cu privire la protecția copilului și să se hotărască dacă intenționează să protejeze copiii de acest tip de propagandă pe care diferite ONG-uri suspecte încearcă să o impună societății românești și comunității din Transilvania, sub pretextul libertății”.

Așadar, la începutul noii sesiuni a Parlamentului, va fi propus un proiect de lege pentru introducerea pe ordinea de zi de către deputatul Zakarias Zoltan, lider al Partidului Popular Maghiar din Transilvania, care a intrat în Parlamentul României pe listele UDMR.

„Acesta ar fi un pas important și util pentru societatea românească, chiar dacă România va fi inclusă alături de Ungaria și Polonia pe lista țărilor care desfășoară o vânătoare de vrăjitoare”, a mai spus președintele Partidului Popular Maghiar.

El a continuat prin a vorbi și despre ”dublul standard” care afectează membrii minorităților naționale indigene din Uniunea Europeană, care numără aproximativ cincizeci de milioane de persoane și ale căror drepturi și nemulțumiri sunt ignorate de autoritățile de la Bruxelles. Csomortányi susține că oficialii europeni sunt atenți doar la drepturile comunității LBGTQ și le protejează ”cu dinții și unghiile”, spunând despre acestea că sunt ”create artificial”.