Orașul australian Melbourne se va alătura orașelor Los Angeles și Dallas ca cel de-al treilea oraș zburator pentru Uber Air, compania de ridesharing cu un proiect ambițios, acela de a transporta persoane pe distanțe scurte în zbor.

Primele teste sunt așteptate să se desfășoare în anul 2020, cu operațiuni comerciale începând cu 2023, cel mai devreme. Uber dezvăluie ca prețul unei călătorii va fi comparabil cu UberX pe aceeași distanță, însă rămâne de văzut dacă se va putea ține de cuvânt.

”Guvernul australian are o viziune pozitivă de viitor în ceea ce privește conceptul de ridesharing și tehnologia de transport” a declarat Susan Anderson, manager general al Uber Australia, Noua Zeelandă și Asia de Nord.

Acest fapt coroborat cu factorii demografici și geospațiali unici din Melbourne dar și cultura pentru inovare și dezvoltare au făcut din oraș o alegere firească.

Scopul Uber Air este de a reduce traficul tradițional foarte congestionat. Având in vedere ca o călătorie din centrul metropolitan al orașului Melbourne până la aeroport durează între 25 de minute și o oră, introducerea și folosirea Uber Air ar reduce acest timp la doar 10 minute. Trebuie precizat că nu există linie ferată până la aeroport, aceasta fiind încă în stadiul de proiect. Construcția acesteia se estimează că va incepe abia in 2020 și va dura 9 ani.

În 2018 Uber a dezvăluit numele orașelor în care intenționează sa lanseze acest serviciu de taxi aerian. Printre acestea se află Tokyo și Osaka în Japonia, Mumbai, Delhi și Bangaluru în India, Melbourne sau Sidney în Australia, Rio de Janeiro în Brazilia și Paris în Franța.

Compania a declarat că preferă zonele cu o densitate mare de locuitori dar și cu o populație mai mare de 2 milioane, pentru a fi un serviciu viabil. Alte preferințe includ regiuni policentrice, zone urbane formate din mai multe orașe, dar și orașe în care Uber este deja bine integrat.