Incidentul de securitate care a afectat platforma de socializare deținută de Elon Musk

După săptămâni de dezvăluiri publice, Twitter a recunoscut că a fost afectată de un „incident de securitate” care a dus la o încălcare a confidențialității. Potrivit companiei, incidentul a făcut ca postările care erau destinate doar celor mai apropiați prieteni ai utilizatorului să fie afișate public pentru a fi văzute de toată lumea.

Funcția „Cercuri” de pe Twitter permite utilizatorilor să creeze o listă de prieteni selectați care sunt singurii cărora li se permite să le vizualizeze postările, la fel ca funcția „prieteni apropiați” de pe Instagram. Acest lucru le permite utilizatorilor să împărtășească concepte, imagini sau informații pe care ar prefera să nu fie făcute publice.

Twitter a recunoscut acest defect într-un e-mail trimis utilizatorilor. Potrivit e-mailului, „un incident de securitate care a avut loc la începutul acestui an” ar fi putut permite utilizatorilor care nu făceau parte din cercuri să vizualizeze postări care erau altfel restricționate.

Utilizatorii Twitter au raportat de mai multe ori aceste probleme

Twitter a recunoscut un incident de securitate care a dus la o încălcare a confidențialității, la câteva săptămâni după ce utilizatorii au raportat că au primit like-uri și vizualizări de la conturi la care nu ar fi trebuit să aibă acces.

Această recunoaștere a venit după ce biroul de presă al Twitter a fost în mare parte demis după sosirea lui Elon Musk, iar compania s-a abținut inițial să abordeze problema.

„Twitter își asumă obligația de a proteja confidențialitatea persoanelor care folosesc serviciul nostru și înțelegem riscurile pe care le poate genera un astfel de incident și regretăm profund că s-a întâmplat”, a spus compania.

E-mailul trimis de Twitter utilizatorilor nu a recunoscut rapoartele de încălcare a confidențialității pentru conturile „private”, în care postările acestora ar trebui să fie vizibile doar pentru cei care îi urmăresc.

În urma achiziției Twitter de către Elon Musk la sfârșitul anului 2022, compania a trecut prin mai multe runde de concedieri care au dus la pierderea a cel puțin 60% din forța sa de muncă. În acest timp, platforma s-a confruntat, de asemenea, cu întreruperi frecvente, ceea ce l-a determinat pe Musk să declare că nu va fi stabilă până când nu se va realiza o revizuire completă a codului de bază.