Presa americană relatează că Twitter și-a închis birourile până luni, de teamă că angajații nemulțumiți ar fi în stare să saboteze sistemele informatice ale companiei, potrivit PDA.

Sute de angajați au respins ultimatumul lui Elon Musk

Sursele citate spun că sute de angajați au respins ultimatumul dat de Elon Musk. Noul proprietar al reţelei de socializare le-a trimis miercuri angajaţilor un mail, care ulterior a fost publicat de mai multe mass-media, în care le transmite că pentru a crea Twitter 2.0 vor trebui ”să muncească multe ore la extrem” şi numai aceia care vor dovedi o ”performanţă excepţională” vor putea rămâne în companie.

De asemenea, Elon Musk a atașat mailului un formular pe care toți cei care își doresc să continue să lucreze pentru Twitter sunt obligați să îl completeze.

”Cine nu îl va fi completat până joi (17 noiembrie) la ora 17:00 (22:00 GMT) va primi salariul pe trei luni”, a avertizat omul de afaceri americani.

Cu toate acestea, numărul angajaților care au decis să părăsească Twitter a fost surprinzător de mare. Acest lucru l-a împins pe miliardar să renunțe la insistența sa ca toată lumea să lucreze de la sediile companiei, după ce mulți angajați ai companiei care au supraviețuit primului val de concedieri au fost nemulțumiți de faptul că Elon Musk a refuzat ca ei să lucreze și de acasă. Amintim că la începutul lunii octombrie, imediat după ce a preluat compania, omul de afaceri a concediat o mare parte dintre cei angajați.

Cât va mai exista Twitter?

În încercarea de a remedia situația, Elon Musk le-a trimis angajaților săi un nou mail, de data aceasta mai prietenos, în care le spune că ”tot ce este necesar pentru aprobare (a rămânerii pe post – n. red.) este ca managerul tău să-şi asume responsabilitatea de a asigura că îţi aduci o contribuţie excelentă”. Elon Musk a promis de asemenea reuniuni periodice ale managerilor cu angajaţii.

Faptul că atâția oameni au plecat din compania Twitter pune sub semnul întrebării capacitatea platformei de a rămâne online, deoarece o mare parte din printre cei are au plecat se număra și personal însărcinat cu mentenanța sistemelor, iar fără prezența acestora, remedierea unei eventuale defecțiuni ar fi mai complicată.