Abonamentul de tip Twitter Blue este disponibil pentru 20 de noi ţări, printre care și România, alături Olanda, Polonia, Irlanda, Belgia, Suedia, Republica Cehă, Finlanda, Danemarca, Grecia, Austria, Ungaria şi Bulgaria.

Pentru români, abonamentul costă 37 de lei pe lună sau 390 de lei pe tot anul, ceea ce ar însemna 32,5 lei pe lună. Cu noua extindere, abonamentul Twitter Blue este acum disponibil, în total, în peste 35 de ţări.

Ce poți face cu Twitter Blue

Twitter Blue oferă mai multe facilităţi plătitorilor, printre care se numără funcţia de editare, posibilitatea postării clipurilor video de până la 60 de minute, creşterea limitei de caractere la 4.000 şi afişarea a doar jumătate din reclamele pe care le văd ceilalţi utilizatori. Compania nu a oferit încă informaţii privind numărul celor care s-au abonat la Blue, însă, estimările neoficiale vorbesc de mai puţin de 300.000 de abonaţi.

Cu câteva zile în urmă, Twitter a mai anunțat că autentificarea în doi paşi cu ajutorul codurilor temporare primite prin SMS (2FA) va deveni o facilitate de care pot beneficia doar abonaţii serviciului Blue. Deocamdată, foarte puţini utilizatori Twitter sunt preocupaţi de securizarea contului.

Datele oficiale, actualizate de companie ultima dată în decembrie 2021, arătau că doar 2,6% dintre utilizatorii platformei foloseau o formă de autentificare în doi paşi.

Teste la Facebook

Compania Meta, cea care gestionează platforma Facebook, a anunțat că testează un serviciu de abonament lunar, numit Meta Verified. Meta Platforms a anunțat că testează Meta Verified, un serviciu de abonament lunar care le permite utilizatorilor să-și verifice conturile folosind un ID oficial. În funcție de rezultatul verificării, utilizatorii platformei social-media pot obține o insignă albastră.

Oficialii Meta susțin că astfel îi va ajuta pe creatorii de conținut să își majoreze vizibilitatea și să creeze comunități. Noul abonament, propus atât pentru Facebook,cât și pentru Instagram, va fi lansat progresiv, începând chiar din această săptămână, și include o protecție suplimentară contra uzurpării identității. Costul său lunar a fost stabilit de Meta la 11,99 USD pentru web și 14,99 USD pentru sistemele Apple iOS și Android.

Noi servicii de la Meta

Meta Verified a fost lansat în cursul săptămânii trecute în Australia și Noua Zeelandă. Ulterior, gradual, va ajunge și în alte țări. Alte aplicații de socializare, cum ar fi Snapchat sau Telegram, au lansat servicii contra cost în cursul lui 2022 pentru a își asigura o nouă sursă de venit.

Ideea Meta de a oferi servicii cu abonament pentru verificarea identității o urmează pe cea a platformei Twitter, controlată de Elon Musk, care a anunțat luna trecută că Twitter Blue va avea un preț de 11 USD pe lună.