Compania turcă Borusan Mannesmann Boru Sanayi & Ticaret intenţionează să livreze o treime din cele 1,3 milioane de tone de conducte din oţel necesare construirii gazoductului Nabucco, a declarat preşedintele Borusan, Bulent Demircioglu.

Oficialul a anunţat că Borusan va investi 90 de milioane de dolari pentru dublarea capacităţii de producţie de conducte din oţel la 450.000 de tone, astfel încât să poată licita pentru construcţia de gazoducte în Turcia şi în străinătate.

„Vrem să ne implicăm semnificativ în proiectele mari din domeniul gazelor şi petrolului cum este Nabucco, gazoduct care va avea nevoie de 1,3 milioane de tone de conducte. Vrem să livrăm până la 500.000 de tone sau cel puţin o treime”, a dăugat el.

Compania, specializată în producţia de conducte din oţel şi plastic, a asigurat o treime din livrările necesare construcţiei segmentului din Turcia al oleoductului Baku-Tbilisi- Ceyhan, care leagă Marea Caspică de coasta Mării Mediterane.
 
Borusan vizează majorarea producţiei de conducte din oţel cu 15% în acest an, la 750.000 de tone, urmând să ajungă la 1,05 milioane de tone în 2015.

Proiectul Nabucco, evaluat la 7,9 miliarde de euro, prevede construirea unui gazoduct, cu o capacitate anuală de 31 de miliarde de metri cubi, care să faciliteze importul direct de gaze naturale din regiunea Caspică şi Asia Centrală, pe ruta Turcia – Bulgaria – România – Ungaria – Austria. România participă la proiect prin intermediul Transgaz, alături de grupul austriac OMV, acţionarul majoritar al Petrom, dar şi de MOL Ungaria, Bulgargaz Bulgaria, BOTAS Turcia şi RWE Germania.

SURSA: Mediafax