Noua fabrică va produce plăci de MDF și MDF laminat utilizabil în industria mobilei, precum și parchet laminat, uși și hârtie impregnată. Investiția în România se dorește a fi un centru pentru activitatea comercială pe care compania dorește să o extindă în țările membre ale Uniunii Europene. Complexul de prelucrare a lemnului este construit pe o suprafață de 460.000 mp din care 76.000 mp reprezintă clădirea principală a fabricii. Peste 7 milioane de euro vor fi investiți în achiziția de tehnologie pentru protecția mediului.

Pentru procesul de producție, Yildiz Entegre va achiziționa, anual, aproximativ 800.000 metri cubi de lemn de calitatea 3 și 4 de la organele competente ale statului, dintr-un total de 18 milioane de metri cubi, și de la furnizorii privați. 

„Turcia este cel mai mare partener comercial al României în acest moment, cu schimburi comerciale în valoare de 10 miliarde euro iar investițiile turcești în România depășesc 6 miliarde de euro”, a declarat Osman Koray Ertaş, ambasadorul Turciei în România.

Yildiz Entegre Turcia este parte a grupului Yildizlar Yatirim Holding, a cărui cifră de afaceri depășește 800 milioane de euro și se situează pe locul 38 în topul celor mai mari 500 de societăți industriale din Turcia. Compania este unul dintre cei mai mari producători de parchet laminat cu o rețea de export în peste 50 de state, având un volum al producției de peste 8.500 de metri cubi pe zi. În prezent, compania își desfășoară activitatea prin intermediul a 9 societăți care au în total aproape 3.000 de angajați.