‘Am fost într-o vizită necesară în Germania să discutăm cu tur-operatorii de acolo. Am discutat despre restanţa de 287.500 de euro faţă de ei. Anul viitor, tur-operatorul german TUI nu se va retrage din România. Am discutat strategii de piaţă şi la nivelul agenţiilor de turism pe un buget astfel încât să determinăm o creştere a vânzărilor’, a afirmat Bărhălescu joi, într-o conferinţă de presă.

Oficialul MDRT a menţionat că, în 2012, până la această dată, TUI a adus în România peste 1.800 de turişti străini şi a precizat că speră ca tot în acest an tur-operatorul german să ofere contracte la nivelul similar celui din anul trecut, respectiv de 100.000 de euro.

‘Anul acesta, TUI a adus în România peste 1.800 de turişti străini, iar pe viitor se va negocia un plan de promovare. România este o destinaţie validă pentru piaţa germană în acest moment poate creşte. Sunt unii turişti străini satisfăcuţi iar alţii nu. Anul trecut, TUI a avut un contract de 100.000 de euro în România, iar anul acesta ne aşteptăm să ne ofere cel puţin acelaşi lucru’, a spus secretarul de stat în MDRT.

Acesta a adăugat că până pe data de 15 septembrie trebuie achitată datoria către TUI şi abia după aceea sunt aşteptate propunerile din partea tur-operatorului german.
SURSA: Agerpres