Comentând informaţia privind schimbarea şefului Loteriei Române, Tudose a spus: "Se pare că da, dar  nici preşedintele Camerei sau preşedintele partidului, nici prim-ministrul nu schimbă preşedintele Loteriei. Are Consiliu de Administraţie.  Mi-a spus domnul ministru Mişa vineri că a fost schimbată.  Sănătate. Nu mă interesează  cum îl cheamă pe acel domn". 

La rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a menţionat că miniştrii au în subordine companii care trebuie "să performeze". 

"Miniştrii au în subordine nişte agenţii, nişte instituţii, nişte companii care trebuie să performeze. Premierul sau noi, la partid, tragem la răspundere miniştri", a explicat Dragnea. 

Mihai Tudose şi Liviu Dragnea au făcut aceste afirmaţii după ce au avut luni, la Palatul Victoria, o întâlnire care a durat aproximativ cinci ore. La Palatul Victoria au fost prezenţi şi vicepremierul Sevil Shhaideh, vicepremierul Marcel Ciolacu şi preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău. 

Directorul general al Loteriei Române, Mihai Păduraru, a fost revocat din funcţie luni, în urma unei hotărâri luate de Consiliul de Administraţie al companiei, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul instituţiei. "În şedinţa din data de 21.08.2017, Consiliul de Administraţie al C.N. 'Loteria Română' S.A. a hotărât revocarea domnului Mihai Păduraru din funcţia de director general al companiei. Începând cu data de 21.08.2017, domnul Dănuţ Sporea va asigura interimatul funcţiei de director general al C.N. 'Loteria Română' S.A. până la numirea de către membrii Consiliului de Administraţie a directorului general şi încheierea contractului de mandat", se arată în comunicatul citat. 

 AGERPRES