Întrebat de jurnalişti despre ‘un raport al Comisiei Europene’, potrivit căruia ‘impozitul pe venit va scădea la 12%, nu la 10%’, aspect care ar fi fost evidenţiat de senatorul liberal Florin Câţu, premierul a răspuns: ‘Domnul Câţu, haideţi să vorbim, totuşi, serios. Nu, nu. Noi vorbim de 10%, a vorbit domnul Câţu de 12%? (…) Noi o să avem impozitul de 10% pe venit, indiferent de ce visează domnul Câţu’.

Fiind întrebat despre faptul că în acelaşi ‘raport al Comisiei Europene’ se menţionează faptul că va scădea contribuţia la Pilonul II de pensii de la 5,1% la 2%, Tudose a spus: ‘Nu ştiu ce raport aveţi, este raportul Comisiei sau raportul reprezentantului, ce a înţeles reprezentantul Comisiei la Bucureşti? Fiindcă nu este prima dată când înţelege nişte chestii pe care le înţelege numai domnia sa. (…) Noi o să avem bugetul pe masă şi o să vedeţi atunci, în cel mai scurt timp, în maxim 10 zile, exact, cât rămâne, unde rămâne, ce trece, în ce conturi este şi comentaţi ceea ce facem noi, nu ceea ce spun alţii că o să facem noi. Despre ceea ce face sau visează nu ştiu ce priceput în toate, domnu’ Câţu, iertaţi-mă, dar chiar nu mă interesează’.

Şi în ceea ce priveşte posibilitatea depăşirii deficitului de 3% în 2017, premierul a reacţionat: ‘A stabilit domnul Câţu deja?’.

În acelaşi context, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat că, potrivit calculelor făcute, deficitul va fi sub 3% în 2017 şi sub acelaşi prag şi în 2018.

‘Haideţi să aşteptăm sfârşitul anului şi, dacă deficitul va fi sub 3%, atunci ce o să mai spună şi domnul Câţu şi altcineva?’. (…) Noi am stabilit, am calculat, Guvernul pune în practică ceea ce e în programul de guvernare, va fi deficitul sub 3% în 2017, va fi sub 3% şi în 2018′, a arătat Dragnea.

Premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au participat, joi, la lucrările Consiliului SANITAS.