Vedeta ProTV, Tudor Chirilă, a dat semnalul revoluției în ziua primului tur al alegerilor prezidențiale. Solistul trupei Vama a făcut primele dezvăluiri după ce a votat. Cunoscut pentru declarațiile sale pro-democrație, fiind un activist marcant al protestelor din ultima vreme, juratul de la „Vocea României” și-a exprimat public părerea despre alegerile prezidențiale din această zi.

„Azi mergem la vot. Multă lume mi-a scris să mă întrebe ce votez. Nu am răspuns pentru că mi se pare o responsabilitate prea mare să dau sfaturi acum în zona asta (chiar dacă în trecut am făcut-o o dată). Sunt convins însă că votul românilor va fi anti-PSD. Aştept cu înfrigurare ziua când românii vor vota candidaţi pentru valoarea lor intrinsecă. Se pare că mai avem.

Totuşi, am achiziţionat ceva în ultimii ani: conştientizarea importanţei votului. S-a făcut greu, şi multe voci au muncit la asta şi iată că se vede: cel puţin în diaspora, unde speranţa pentru o altă Românie devine treptat disperare“, a scris Tudor Chirilă pe o rețea de socializare.