Acţiunea în justiţie, în apărarea muncitorilor, a fost deschisă de Sindicatul ‘Industria Sârmei’ de la Combinatul Mechel din Câmpia Turzii.

Preşedintele Tribunalului Comercial Cluj, Flavius Motu, a precizat, miercuri, că procedura de concediere colectivă a celor 140 de angajaţi este nelegală.

‘Tribunalul Comercial a admis, în parte, solicitarea Sindicatului de la Mechel Câmpia Turzii de anulare a procedurii de concediere colectivă şi a preavizelor în cazul a 145 de angajaţi ai combinatului. S-a dispus anularea preavizelor iar procedura de concediere poate continua numai dacă se respectă prevederile legale. Actuala concediere colectivă nu a urmat paşii prevăzuţi de lege, a fost nelegală’, a explicat Flavius Motu.

Potrivit liderului Sindicatului ‘Industria Sârmei’, inginerul Ioan Pascu, decizia Tribunalului relevă că ‘sindicatul a avut dreptate când a contestat decizia de concediere’.

Inginerul Ioan Pascu şi-a manifestat bucuria că ‘o instanţă din România a judecat conform dreptului comunitar’.

‘Este important că angajaţii Mechel Câmpia Turzii vor continua să lucreze mai departe în combinat’, a arătat Ioan Pascu.

Combinatul din Câmpia Turzii a intrat în insolvenţă în luna aprilie a acestui an, iar administratorul judiciar a decis, la începutul lunii iulie, să disponibilizeze 148 dintre cei 360 de angajaţi ai unităţii metalurgice. AGERPRES