Conform publicațiilor franceze La Tribune și Les Echos, lista de candidați pentru postul de Chief Operating Officer, a fost deja scurtată și include trei persoane. Prima opțiune ar putea fi șeful Nissan North America, Carlos Tavares, însă acesta trebuie să se lupte pentru post cu Philippe Klein, vicepreședinte executiv al Renault pentru planificarea de noi produse, și Dominique Thorman, actualul CFO al grupului francez și președinte al RCI.
În timp ce La Tribune susține că viitorul număr doi din cadrul grupului Renault va fi anunțat oficial la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai, Les Echos menționează că perioada de interimat poate fi destul de scurtă. Într-un interviu acordat publicației amintite, Carlos Ghosn a declarat că „Renault are un plan care include succesori pentru tot managementul. Va fi nevoie doar de câteva săptămâni pentru a examina diferitele candidaturi și cred că avem mai mulți posibili candidați din interiorul companiei”.
Deși șefii sindicatelor franceze care au membri în compania Renault au acuzat deja „modificările de fațadă”, din cadrul conducerii după scandalul de spionaj, declarând că așteptau măsuri chiar mai drastice, Carlos Ghosn, a anunțat că nu are de gând să demisioneze, mai ales că „nimic din auditul realizat după această afacere nu mă implică pe mine. Eu, care am trecut prin multe astfel de crize, sunt convins că un căpitan nu trebuie să își abandoneze nava în vremuri grele. Trebuie să se asigure că nava sa depășește cu bine furtuna.”