Celebrul pilot Michael Schumacher, acum în vârstă de 50 de ani, s-a aflat pentru câteva zile în Franţa, la Clinica Georges-Pompidou, unde a urmat un tratament ultra-secret, în urma traumatismului cranian sever, suferit în decembrie 2013, în timp ce se afla la schi. Potrivit puţinelor informaţii dezvăluite, Schumacher a fost tratat de Phillippe Menasché, unul dintre pionierii unui tip de tratament experimental, cu celule stem, potrivit digisport.ro.

Menasché extrage celule stem din măduva osoasă, după care le implantează cât mai aproape de inima lui Schumacher. Medicul ar colabora cu Gerard Saillant, un chirurg care s-a ocupat de fostul campion în repetate rânduri, potrivit personalului clinicii Georges-Pompidou.

„Este aici un chirurg care obişnuia să testeze pe şobolani. Acum, vrea să experimenteze pe Schumacher”, a declarat un angajat al clinicii.

Profesorul Philippe Menasché este un eminent chirurg cardiolog în vârstă de 69 de ani. Acesta este iniţiatorul unei terapii revoluţionare pentru cei care suferă de insuficienţă cardiacă, precum şi a unui nou tip de intervenţie chirurgicală, cea constând în grefa de celule embrionare cardiace. Philippe Menasché este membru al Institutului pentru cercetarea creierului şi a măduvei spinării.