Developerul israelian Plaza Centers listat la bursele din Varsovia si Londra a anuntat obtinerea sumei de 381 de milioane de euro in urma unei tranzactii care a avut ca obiect proiectul de leisure si shopping Arena Plaza din Budapesta.

 

Cumparator a fost compania britanica Active Asset Investment Management (AAIM).

 

Conform declaratiilor lui Ran Shtarkman, presedinte CEO al Plaza Centers, tranzactia este una dintre cele mai mari inregistrate in Europa Centrala si de Est.

 

Valoarea proiectului a crescut de la 333 milioane de euro din 2006, momentul listarii Plaza Centers pe Bursa londoneza, pana la 381 de milioane de euro in 2007, astfel profitul inainte de taxe generat de aceasta afacere fiind de minimum 50 de milioane de euro.

 

“Fondurile vor fi utilizate pentru finantarea altor proiecte asumate de companie si aflate in dezvoltare”, conchide Shtarkman.

In prezent, Plaza Centers dezvolta cinci proiecte in Romania (la Bucuresti, Timisoara, Miercurea Ciuc, Iasi si Slatina). Acestea insumeaza 700.000 de metri patrati si investitii de peste 700 de milioane de euro, cel mai important fiind Dambovita Center, (fosta Casa Radio).

Plaza Centers este subsidiara in Romania a grupului Elbit Medical Imaging, o companie israeliana care face parte din grupul Europe Israel. La jumatatea anului trecut, valoarea de piata a proiectelor detinute de Plaza Centers era de 2,75 miliarde de euro.

 

Data: 23 ianuarie 2008

 

Sursa: Property EU