Coloane de 5-6 kilometri, mașini parcate blocând o bandă de circulație și turiști nervoși, acesta a fost ieri peisajul care, alături de frumusețea naturii, i-a întâmpinat pe cei care au hotărât să își petreacă ziua de sâmbătă în Făgăraș pe „cea mai frumoasă șosea din lume”. 

Ciudat, deși președintele României a vizitat și el, tot ieri, Bâlea Lac, în postarea sa de pe Facebook se menționează doar că „drumețiile montane rămân o pasiune pentru mine, așa că am urcat din nou pe munte. Vă spun cu toată sinceritatea: avem probabil cele mai spectaculoase peisaje din Europa. Merită să le descoperiți!”.

Deși cele două evenimente – vizita Președintelui și aglomerația de pe șosea – nu par a avea un numitor comun, situația fiind aproape identică în fiecare weekend de vară, dorința românilor de a fugi de caniculă pe șoseaua care a impresionat chiar și realizatorii cunoscutei emisiuni BBC Top Gear, dar și indolența poliției, au transformat ceea ce ar fi trebuit să fie o călătorie de relaxare pentru turiști într-o sursă de nervi și o aglomerație cum poți vedea, din nefericire, aproape zilnic pe șoselele principale din România.