Fostul preşedinte Traian Băsescu a analizat situaţia de la Primăria Capitalei, instituţie în fruntea căreia s-a aflat şi el înainte să ajungă la Cotroceni. El spune că, pentru a avea şanse reale de a câştiga împotriva Gabrielei Firea, Opoziţia trebuie să vină cu un candidat comun. Băsescu ştie şi cine ar trebui să fie această persoană.

“Obligatoriu Opoziţia trebuie să aibă un singur candidat, pentru că este uşor să arăţi ce nu a făcut şi cât de prost a gestionat Firea resursele financiare, nu-i niciun efort, o poţi face zâmbind. Dânsa nu observă că s-a făcut celebrul pasaj şi când cobori de pe pasaj, la baza pasajului te propteşti în două semafoare. E ridicol total. Doamna Firea nu este primar de 51%, e primar de 13%. E primar de un singur tur dânsa”, a spus Traian Băsescu, invitat într-o emisiune pe B1 TV.

Cine este candidatul ideal al Opoziţiei pentru Bucureşti

Fostul preşedinte îl indică pe Nicuşor Dan drept cel mai bun candidat al dreptei la alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei. “Pentru el, Bucureştiul a fost tema vieţii lui”, subliniază Băsescu.

“Cred că e candidatul pe care Opoziţia ar putea merge. E un om serios Nicuşor Dan, ştie problemele Bucureştiului, se ocupă de el. Pentru el, Bucureştiul a fost tema vieţii lui, cred că începuse deja să apară Nicuşor Dan când eram eu primar”, a precizat fostul preşedinte.

Unul sau două tururi de scrutin la locale?

Traian Băsescu a comentat şi problema organizării alegerilor locale într-un singur tur de scrutin sau în două tururi. El spune că liberalii par să nu se ţină de promisiunea făcută.

“Depinde de liberali, dacă se vor ţine de cuvânt. Nu par, pentru că îi condiţionează şi UDMR şi mă tem că mai sunt şi alţii care îi condiţionează”, a declarat Băsescu.