După ce premierul Ludovic Orban declara recent că preferă să nu facă teste rapide, pentru că acestea nu sunt foarte precise, şi având în vedere explozia de cazuri de infectare din rândul medicilor din ultimele zile, fostul preşedinte Traian Băsescu a avut un mesaj ferm de transmis.

Actualul europarlamentar PMP le-a spus guvernanţilor că trebuie să nu mai ucidă medicii din România, pentru că astfel lichidează un popor întreg. El a venit şi cu o soluţie la problema testelor rapide imprecise: „Faceți câte 3 teste la medici!”

„Nu mai ucideți medici, e mesajul meu către guvernanți. Dacă îi lichidați pe ei, lichidați un popor întreg. Marja de eroare la testele rapide este de 25%. Faceți câte 3 teste la medici. Dacă nu am cel mai bun test, e bine să nu am niciunul?”, a declarat, revoltat, Traian Băsescu la România TV.

Am pierdut bătălia cu epidemia (…) Chiar dacă se panichează oamenii, mai bine să se panicheze și să stea în case

Recent, fostul preşedinte spune că ţara noastră a pierdut deja bătălia cu COVID-19, pentru că nu a ţinut seamă de exemplele din Italia şi Spania.

„Noi am pierdut bătălia cu epidemia, asta pentru că am văzut șansa să se întâmple prima dată în Italia sau Spania și puteam să o controlăm, să îi dăm dimensiuni mici. În 2-3 săptămâni vom avea un număr foarte mare de oameni îmbolnăviți. M-aș bucura să ne ajungă paturile dotate cu ventilatoare, dar tare îmi e că și acolo se minte cu nerușinare. Vedeam un doctor care ne spunea că în 2 spitale ar fi 1200 de paturi gata să primească pacienții. Într-o vreme ne spuneau că sunt peste 2000 de paturi, apoi au rămas doar 2000, ulterior ne-au zis că sunt vreo 1000, acum sunt 600-700.

Prin ceea ce zic, chiar dacă se panichează oamenii, mai bine să se panicheze și să stea în case. În rest, ceea ce ne spun Vela și cu Arafat sunt lucruri pe care trebuie să le spună ca gestionari ai crizei. Mai bine să fie oamenii panicați și să stea în case decât să se păcălească că e totul bine. Am citit de zeci de ori raportul de la Administrația Prezidențială, din 2010, privind sistemul medical din România. Mă îngrozește faptul că se pompează foarte mulți bani în sistem, dar rămâne la fel de ineficient”, a declarat Traian Băsescu.