Traian Băsescu a criticat aspru strategia echipei de campanie a lui Klaus Iohannis, între cele două tururi ale alegerilor prezidențiale. Fostul președinte nu este de acord cu lipsa dezbaterilor electorale între cei doi aspiranți pentru noul mandat de președinte.

”E nevoie să faci măcar una-două întâlniri în turul doi. Trebuia și în primul tur. Iohannis nu are practic adversar, dar pentru consolidarea imaginii dânsului de politician care e deasupra doamnei Dăncilă, îi prindea foarte bine o demonstrație publică. Dacă aș fi fost în locul lui Iohannis, făceam 10 dezbateri.

Explicația oficială, a PNL și a lui Iohannis, nu ține. Cu poporul te întâlnești mult mai bine la televizor. La o întâlnire directă te vezi cu maxim 2000 de oameni, televiziunea pătrunde la câteva milioane”, a declarat Băsescu marți seară, la B1 Tv.

”E o tehnică de prezervare a diferenței, dar ar putea să genereze o reținere a multor oameni să meargă la vot, pentru că orice român își dorește un președinte curajos, care se duce să-și înfrunte competitorul. Eu așa cred”, a mai spus el.

”Garantez că președintele Iohannis are votul meu, dar acest refuz de a avea măcar o întâlnire cu Dăncilă nu e cea mai bună soluție”, a adăugat Băsescu.