Joi seara, Traian Băsescu a vorbit despre clanurile interlope din România. Acesta a declarat că este greșit a crede că acestea pot fi controlate instant. În plus fostul președinte crede în teoriile potrivit cărora există relații de prietenie între autorități și clanurile interlope.

Instituțiile statului, defensive în fața clanurilor interlope

Mai mult decât atât, Băsescu a mai spus că instituțiile statului au ajuns să aibă o atitudine defensivă când vine vorba despre rețelele de crimă organizată. Candidatul la Primăria Capitalei a mai spus că, din păcate, românii vor ajunge să nu mai iasă din casă de frica acestora și că este nevoie ca structurile Ministerului de Interne să fie mult mai implicate în destructurarea grupărilor.

„Asta inseamna ca statul trebuie sa se ranforseze foarte rapid pe zona asta. DGIPI era o structura care era infiltrata peste tot. Dupa protocoale, SRI s-a retras din supravegherea gruparilor de crima organizata”, a declarat Traian Basescu la România TV, în cadrul emisiunii lu Victor Ciutacu.

Clanurile interlope nu au limite

Traian Băsescu a subliniat că SRI trebuie să revină la supravegherea clanurilor interlope. Fostul președinte nu se oprește aici cu declarațiile și mai spune că este de părere că moartea lui Emi Pian va fi răzbunată de către clanul Duduienilor. Acesta a ținut să menționeze că aceste clanuri nu au limite și că răzbunarea va fi crântă.