Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova a informat că victima are aproximativ 37 de ani.

Incidentul s-a produs pe fondul unei acumulări de gaze

„Evenimentul nefericit s-a produs pe fondul unei acumulări de gaze nesesizate de victima care, la deschiderea magazinului, a aprins o candelă”, a precizat ISU Prahova.

În urma deflagraţiei, femeia a suferit arsuri de gradele I şi II pe aproximativ 45% din suprafaţa corporală. La locul indicat s-au deplasat un echipaj SMURD şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

Mai apoi, victima a fost preluată de ambulanţa de terapie intensivă mobilă şi transportată la UPU Ploieşti.

Echipajele de salvatori au acţionat în mai multe evenimente în ultima vreme

Amintim că echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” au acţionat în 210 evenimente în minivacanţa prilejuită de Ziua Internaţională a Copilului şi de Rusalii. Din acestea, 65 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, iar 145 urgenţe medicale.

Echipajele de salvatori au intervenit cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării şi salvării persoanelor din medii ostile vieţii, precum şi pentru acordarea primului ajutor calificat.

Echipajele de salvatori au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 8 incendii, precum şi în alte 17 intervenţii în sprijinul comunităţilor, care au presupus deblocarea uşilor de acces în locuinţe, pentru a facilita intervenţia echipajelor medicale la persoane cu probleme de sănătate, degajarea unor copaci căzuţi pe carosabil, salvarea unui animal, transportarea unor persoane nedeplasabile la unităţi spitaliceşti.

În contextul manifestării fenomenelor meteo de la nivelul Judeţului Prahova, salvatorii au fost solicitaţi să intervină în 6 cazuri.

De asemenea, 141 de persoane au primit asistenţă medicală, în perioada menţionată, din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă. Echipajele au asigurat măsurile specifice la 13 accidente rutiere, în urma cărora 4 persoane au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare.

Echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 4 misiuni de recunoaştere în teren la secţiile ATI din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.