Doi poliţişti au intervenit sâmbătă după-amiază într-o zonă de joacă în aer liber după ce au fost chemaţi prin telefon în legătură cu prezenţa unei persoane înarmate cu un pistol care ia la ţintă trecătorii, potrivit unui comunicat difuzat sâmbătă de divizia de poliţie.

Cei doi poliţişti ajunşi la faţa locului i-ar fi cerut băiatului să ridice mâinile în aer dar acesta "ar fi ridicat mâinile spre şold pentru a lua pistolul", potrivit comunicatului.

Poliţiştii au deschis focul şi l-au împuşcat pe băiat drept în stomac.

Potrivit cotidianului local Plain Dealer, băieţelul, identificat ca fiind Tamir Rice a murit duminică la spital.

După mai multe focuri de armă, poliţiştii au realizat că "arma aflată în posesia suspectului în vârstă de 12 ani era un pistol de tip airsoft cu bile, care seamănă cu un pistol semiautomat, cu siguranţa trasă", a afirmat poliţia.

Unul dintre poliţişti are mai puţin de un an de experienţă, iar celălalt zece ani, a declarat preşedintele unui sindicat al poliţiştilor.

Potrivit unei înregistrări telefonice, persoana care a sunat la poliţia a declarat că arma este "probabil de jucărie".

Cei doi agenţi au fost suspendaţi din funcţie, în aşteptarea rezultatelor anchetei, procedura obişnuită în astfel de cazuri.

Acest incident are loc în contextul în care o instanţă trebuie să anunţe în curând dacă va pune sau nu sub acuzare un poliţist care a omorât în august un adolescent de culoare neînarmat la periferia oraşului Saint Louis (Missouri, centrul SUA). Există temerea că vor izbucni proteste dacă instanţa nu va decide să-l pună sub acuzare.

În urma celor două decese, Alicia Reese, membră a legislativului local, a anunţat duminică faptul că va propune o lege prin care fabricanţii de arme de jucărie vor fi obligaţi să le facă în culori puternice şi cu bandă fluorescentă.