Doliu imens în România. Un adolescent și-a pierdut viața într-un mod tragic. Tânărul de 18 ani a murit în județul Cluj după ce a căzut cu parapanta. Mai exact, el s-a lovit peste firele unei linii electrice de înaltă tensiune.

Adolescentul de 18 ani a murit după ce a căzut cu parapanta peste firele unei linii electrice de înaltă tensiune, în localitatea Popeşti, din judeţul Cluj. Cei de la IPJ Cluj au vebit cu detalii cheie. Ei au explicat cum s-ar fi petrecut cumplita tragedie. Mai mult, acum au loc cercetări sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite circumstanţele în care s-a produs accidentul.

„Ieri, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Tranporturi Cluj-Napoca au fost sesizaţi despre producerea unui accident cu parapanta, în localitatea Popeşti. La respectiva locaţie a fost identificat un tânăr în vârstă de 18 ani, din municipiul Dej, care ar fi pierdut controlul parapantei, voalura acesteia rămânând agăţată în reţeaua de transport electricitate”, se arată într-o informare trimisă, marţi, de IPJ Cluj.

Cum s-a produs accidentul

În urma producerii evenimentului, un echipaj medical i-a acordat tânărului îngrijiri la faţa locului. În ciuda eforturilor depuse de medici, tânărul nu a mai putut fi salvat. Ajutorul oferit de medici nu a avut rezultat, fiind declarat decesul.

„În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite circumstanţele în care s-a produs accidentul”, se mai spune în informarea IPJ Cluj.

Manevrele de resuscitare au durat 40 de minute, dar fără succes. Tânărul nu mai mișca în clipa în care au ajuns medicii la fața locului. Chiar dacă cadrele medicale au încercat minute în șir să facă tot ce le-a stat în putere pentru a-l readuce la viață, acest lucru nu a mai fost, din nefericire, posibil.

„Bărbatul a fost găsit fără semnale vitale, s-au aplicat manevre de resuscitare timp de peste 40 de minute, însă fără a putea readuce semnalele vitale”, au informat şi reprezentanţii ISU Cluj.

Sursa foto: Dreamstime