Fenomenul care ia amploare în România! Alexandru Rafila a venit cu noi date. Este terifiant ce se întâmplă

Aflat într-o vizită în Prahova, ministrul Sănătății a susținut o declarație de presă în care a spus că România continuă să se confrunte cu probleme mari în ceea ce privește rata de suicid în rândul copiilor și adolescenților.

„Avem în continuare probleme mari, cea mai mare rată de suicid în rândul copiilor şi adolescenţilor, înregistrată în anul 2021.

Suntem responsabili pentru sănătatea lor şi încercăm să facem în aşa fel încât să păstrăm un balans între sănătatea publică şi modul de dezvoltare armonioasă a acestor copii”, a declarat Alexandru Rafila, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în Prahova.

Există o multiplicare a tentativelor de suicid

Sorin Cîmpeanu a declarat la Prima TV că pierderile educaționale înregistrate pe timp de pandemie sunt „foarte greu de recuperat” iar acest lucru poate fi realizat doar cu „perseverență”.

„Pierderile educaţionale sunt foarte mari, sunt foarte greu de recuperat şi pot fi recuperate doar cu perseverenţă, cu răbdare şi, mai cu seamă, cu efortul fiecărui cadru didactic, efortul şi priceperea fiecărui cadru didactic”, a afirmat ministrul Educației la Prima TV, punctând că, pe lângă pierderile educaţionale, există și „o explozie a fenomenului de bullying” .

În acest context, ministrul a subliniat că fenomenul respectiv este „extrem de grav”. În mod foarte îngrijorător, a fost înregistrată și o „multiplicare a tentativelor de suicid în rândul adolescenţilor”

„Există o explozie a fenomenului de bullying în şcoli, extrem de gravă. O spun psihologii, cei cu pregătire, cu competenţă a se pronunţa asupra acestui subiect. Există, vedem bine, din păcate, doar în ultimele zile, o multiplicare a tentativelor de suicid în rândul adolescenţilor. Există, şi o spun iarăşi medicii, o multiplicare a afecţiunilor oftalmologice”, a completat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, acesta a vorbit şi despre adâncirea diferenţelor care existau oricum în sistem.

„Există, şi o spun eu în calitate de ministru al Educaţiei, o adâncire a inechităţilor deja existente în sistemul românesc de învăţământ – între oraş şi sat, între medii defavorizate şi medii mai norocoase din perspectivă socială şi materială”, a conchis Sorin Cîmpeanu.